Kas ir kalogēns? Kā tas ietekmē mūsu ādas labsajūtu?

Kolagēns ir viena no populārākajām skaistumkopšanas tendencēm pēdējos gados. Un ir saprotams, kāpēc! Kolagēns ir visizplatītākais proteīns mūsu ķermenī, un tas, būtībā, ir atbildīgs par ādas struktūras, tvirtuma un labsajūtas uzturēšanu. Tas ir proteīns, kas bagātīgi eksistē organismā un veido 25% līdz 35% no visa ķermeņa olbaltumvielu satura. Bet, sasniedzot 25+ gadu vacumu, kolagēna dabiskā sintēze palēninās, kā rezultātā tiek zaudēta ādas elastība, tvirtums, veidojas dehidrācija.

Pēc 25 gadu vecuma nepieciešams uzņemt papildus kolagēnu ar skaistumkopšanas līdzekļiem, uztura bagātinātājiem un pārtikas produktiem.

Visefektīvākās ādas kopšanas procedūras sevī iekļauj ādas kopšanu gan iekšēji, gan ārēji.

Kolagēna klātbūtne skaistumkopšanas līdzekļos ļauj sejas ādai saglabāties tvirtai, mitrinātai un gludai. Lietojot krēmus vai serumus, kuru sastāvā ir kolagēns, tā tiek pasargāta no ārējiem kaitīgajiem faktoriem, tiek uzturēts nepieciešamais mitruma līmenis, āda tiek pabarota ar nepieciešamajiem proteīniem, kā arī tiek izlīdzinātas mazās, mīmiskās  grumbiņām. Kolagēns veidojas dermā, kas atrodas dziļākajos ādas slāņos (aiz epidermas). Ārīgi uzņemot kolagēnu, kopšanas līdzekļiem vieglāk ir tikt līdz dziļākajiem ādas slāņiem, ja to konsistence ir šķidrāka. Kā piemēram Georgie vienreizlietojamās sejas maskas ir bagātīgi piesātinātas ar serumu, kura sastāvā ir kolagēns. Uzklājot uz sejas masku, sejas āda uzņem tikai serumu, neļaujot ne putekļiem, ne netīrumiem procedūras laikā iekļūd ādā. Āda tiek pabarota tikai ar procedūrā izmantotajiem līdzekļiem. Šis ir ļoti ērts un viegls veids kā mājas apstākļos sniegt ādai profesionālu kopšanas seansu.

Uzņemot kolagēnu ar uztura bagātinātāju palīdzību tam ir daudz priekšrocību un tas uzlabo, ne tikai ādas, bet arī kaulu, zobu, cīpslu un saišu stāvokli un to pilnīgu funkcionēšanu. Bagātina matu struktūru un nostiprina nagus.

Skaistumkopšanas līdzekļus, kuru sastāvā ir kolagēns var sākt lietot laicīgi. Un tā intesitāte sejas kopšanas līdzekļos tiek iedalīta pēc vecuma grupas, jo kolagēns ir piemērots visiem ādas tipiem. Ķermeņu kopšanas līdzekļos kolagēns tiek izmantots pret celulīta procedūrās, kā arī ādas tvirtuma iegūšanai, tādējādi, aizkavējot ādas novecošanos.

Ādas novecošanās ir normāls fizioloģisks process, taču to ietekmē arī ģenētika, ultravioletais starojums, dzīvesveids, stress un citi apkārtējās vides faktori. Lai palīdzētu savam organismam uzturēt un atjaunot kolagēna daudzumu, ieteicams to uzņemt papildus, aizkavējot ādas un visa ķermeņa novecošanās procesus. 

Pievienots Tavam vēlmju sarakstam
Prece pievienota salīdzināšanai

Interneta vietnes, tai skaitā veikali izmanto sīkdatnes ( angļu val.cookies ), lai sniegtu labāko un ātrāko servisu. Sīkdatnes uzkrāj anonīmus datus par vietnes apmeklējumu un palīdz radīt ērtāku lietošanas pieredzi. Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot šo vietni, Jūs apstiprināt, ka saprotat un piekrītat sīkdatņu izmantošanai Jūsu ierīcē.