Meklēšanā - bārda. Ievads.

MEKLĒŠANĀ

Biezs, vīrišķīgs sejas apmatojums atkal ir kļuvis moderns un to, labprāt, izvēlas džentlmeņi. Tas vairs neasociējas ar slinkiem vīriešiem, kuri nevēlas lietot skuvekli -  tagad tas ir pārliecināta vīrieša simbols aktuālākā tendence pēdējās sezonās.

Tomēr, ne visas bārdas ir vienādas, nepietiek ar to, ka ļauj tai izaugt un cerēt, ka tā izskatīsies labi, vīrišķīgi, par bārdu nepieciešams rūpēties! Kā parasti, vīriešiem vienmēr ir dažādi alibi, lai viņiem nebūtu jāatzīst noziegums pret bārdu. Šī ir tā vieta, kur mūsu skaistās dāmas vēlas dot padomus, lai izveidotu pievilcīgu “nozieguma vietu”.

Vai jūs esat kļuvis par upuri noziegumam, kur bārdu ir ieveidojies, draugs, brālis, tēvs, vectēvs, kolēģis vai tēvocis Villijs, bet diemžēl, tu neesi bārdas policijas inspektors? Jums vairs nav jāuztraucas par to, jo šis raksts padarīs jūs par patiesu detektīvu von Stache!

SĀKSIM NO PAMATIEM, KAS IR BĀRDA?

Tā sākotnēji kalpoja kā dabiska aizsardzība pret aukstumu, vēlāk, atkarībā no vecuma un pasaules reģiona, tā nozīme mainījās. Vispirms, bārdai bija garīga nozīme, pēc tam tā kļuva par varas, bagātības, spēka un gudrības simbolu. Jau senajā Grieķijā, Aleksandra Lielā valdīšanas laikā, beidzās biezas sejas apmatojuma laikmets, kas saistīta ar viņa rūpēm  par saviem karavīriem, pavēlēja viņiem skūt bārdas, lai ienaidnieki nespētu viņus sagrābt. Bārda atkal kļuva populāra viduslaikos: to nēsāja karaļi un muižnieki. Mēs varam salīdzināt bārdu ar fēniksu, kurš turpina atjaunot sevi (vairāk kā, ataugot atpakaļ) uz vīriešu sejām.

Tas īsumā ir viss par bārdas vēsturi, tagad mazliet par to, kā izaudzēt bārdu. Cilvēku sejas, kuras ir pārklātas ar matu folikulām, testosterona aktīvas formas dēļ (vīriešu hormons), saucams par 5a-dihidrotestosteronu, pārvēršas par cieto un elastīgo matu. Protams, ja jūs bieži redzat vīriešus ar neticamām kuplām bārdām, jūs klusībā jokojiet, ka mati pārvietojas no viņa galvas uz seju.  Dihidrotestosterons stimulē bārdas biezumu, bet, diemžēl, tas arī bojā galvas matu folikulas un veicina androgēnu alopēciju, tāpēc, neesat tālu no patiesības.

Pievienots Tavam vēlmju sarakstam
Prece pievienota salīdzināšanai

Interneta vietnes, tai skaitā veikali izmanto sīkdatnes ( angļu val.cookies ), lai sniegtu labāko un ātrāko servisu. Sīkdatnes uzkrāj anonīmus datus par vietnes apmeklējumu un palīdz radīt ērtāku lietošanas pieredzi. Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot šo vietni, Jūs apstiprināt, ka saprotat un piekrītat sīkdatņu izmantošanai Jūsu ierīcē.